Ushqimi gjatë shtatzanisë

On Friday, April 5th, 2013

Shtatzania është një fazë e mrekullueshme në jetën e çdo gruaje. Është e rëndësishme që nëna te kujdeset mirë për veten dhe foshnjen e saj në rritje nëpërmjet një dietë të shëndetshme.Në shtatzani nuk është e nevojshme qe patjetër  të mbani dietë apo humbje peshe ”, por as nuk duhet për të ngrënë tepër. Ushqimi gjatë shtatzënisë kërkon vëmendje të veçantë. Për një shtatzëni të shëndetshme trupi ka nevojë për përbërësit shtesë jo vetëm për të plotësuar nevojat e fëmijës në rritje, por edhe për nënën, në mënyrë për të ruajtur vitaminat e duhura për periudhën e të dhënit gji.Ushqimet më të vogla duke përfshirë ushqime të shëndetshme në mes të ngrënies mund të plotësojë kërkesat e shtuara ushqyese gjatë shtatzënisë. Kapsllëku është një problem i zakonshëm për shumicën e grave gjatë kësaj periudhe, kështu dieta gjatë shtatzënisë duhet të ketë përmbajtje të lartë fibër me theks të veçantë në drithërat, fruta të freskëta dhe perime është e rëndësishme. Gratë shtatzëna duhet të shmangin ushqime te yndyrshme per te parandaluar vjelljen.
Ushqimi për një shtatzëni të shëndetshme duhet të ketë një dietë të ekuilibruar mirë e cila padyshim do të sigurojë të gjithë përbërësit shtesë që fëmija ka nevojë të rritet gjatë shtatzënisë.

Posted in Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>