Temiani Indian -sherues i shume semundjeve

On Monday, February 18th, 2019

Temjani indian përdoret për osteoartriti , artrit reumatoid , dhimbje të përbashkët(reumatizëm), bursitis dhe tendonitis . Përdorime të tjera përfshijnë kolit ulceroz ,dhimbje abdominale , astmë , ethe të ulëta , dhimbje të fytit , sifilizë , menstruacione të dhimbshme, pimples dhe kancer . Temiani  indian përdoret gjithashtu si stimulues, për të rritur pastrimin e urinës, dhe për të stimuluar rrjedhën menstruale. 

Në prodhim, vaji i rrëshirës temianit indian dhe ekstraktet përdoren në sapune, kozmetikë , ushqime dhe pije. 
Rrëshira e temjanit indian përmban substanca që mund të zvogëlojnë inflamacionin. 

 •  Osteoartriti. Disa studime tregojnë se marrja e disa ekstrakteve të temjanit indian (5-Loxin, ApresFLEX, i njohur më parë si Aflapin) mund të zvogëlojë dhimbjen dhe të përmirësojë lëvizshmërinë tek njerëzit me osteoartritin në nyje. Hulumtimet tregojnë se mund të zvogëlojë dhimbjen e përbashkët nga 32% në 65%. 
 • Kolit ulcerativ. Marrja e temjanit indian duket se përmirëson simptomat e kolit ulceroz në disa njerëz.Disa kërkime tregojnë se ajo mund të largon sëmundjen në 70% në 82% të njerëzve. 
 •  
  • Lëkura kunder plakjes. Në hulumtimet e hershme, aplikimi i kremit të temjanit indian në fytyrë zvogëloi rrudhat, vrazhdësinë dhe dëmtimin e diellit tek gratë me lëkurë të dëmtuar nga dielli,
  • Astma.Zhvillimi i të dhënave sugjeron që marrja e ekstraktit të temjanit indian mund të ndihmojë astmën. 
  • Tumoret e trurit. Tumoret e trurit. Ka prova të hershme që sugjerojnë se temjani indian mund të përfitojë njerëzit me tumore të trurit. Në një studim, duke marrë 4200 mg të temjanit indian qdo dite ka zvogëluar madhësinë e tumorit. 
  • Dhimbje koke- Dëshmitë e tregojne se temiani indian  mund të zvogëlojë frekuencën dhe intensitetin e dhimbjeve të kokës.
  • Sëmundje inflamatore të zorrëve (kolit kolagjenik) (kolit kolagjenik). Në një studim të vogël, duke marrë 400 mg indian indian tre herë në ditë për gjashtë javë  redukt0n  sëmundjen.Ju duke perdorur temian indian deshmoni ne rezultatet e ketyre semundjeve. 
   • Efektet anësore dhe siguria

    Temjan indian është i sigurt për shumicën e të rriturve kur merren tableta për deri në gjashtë muaj. 

    Temiani indian është e sigurt kur aplikohet në lëkurë deri në 30 ditë. Zakonisht nuk shkakton efekte anësore të rëndësishme. Megjithatë, disa njerëz që e morën atë raportuan dhimbje në stomak, nauze dhe diarre. Kur aplikohet në lëkurë, mund të shkaktojë skuqje alergjike.

    Masat paraprake dhe paralajmërime të veçanta:

    Shtatzënat dhe ushqyerja me gji : Temjan indian është VËRTET i sigurt kur përdoret në sasi që gjenden zakonisht në ushqime. Por mos e përdorni në sasitë më të mëdha të nevojshme për efektet medicinale. Nuk dihet sa duhet për sigurinë e përdorimit të temjanit indian në këto sasi gjatë shtatzënisë ose gjatë dhënies së gjirit.Tani temiani gjendet edhe ne Kosove.

Posted in Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>