Si ti kushtojme kujdes vetës gjatë shtatzanisë

On Sunday, February 2nd, 2014

Sikur kur gjithmonë nënat sakrifikojnë gjëra për fëmijet e tyre, ashtu edhe trupi i tyre harxhon ushqyese esenciale për të ofruar shendet dhe rritje të foshnjës së sajë. Zinku konsiderohet si element mjaft i rendesishem. Sasia e pamjaftueshme e zinkut është mungesa më problematike në shtatzeni. Zinku është i domosdoshëm për dy arsye: 1.rritje normale dhe 2. zhvillim të shendetshem të sistemit imunitar të foshnjës. Studimet sugjerojnë se sasia e pamjaftueshme e zinkut ndoshta shkakton edhe mangësinë e sistemit imunitar në gjeneratat e ardhshme. Sigurohu që të marrësh 15 miligram në ditë në dietën tuaj, që mund të sigurohet nga ushqimet me shume protein si mishi dhe fasule.

shtatzania-ballina

Posted in Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>