Sfungjeri i enëve, objekti më i ndotur

On Wednesday, July 23rd, 2014

Të gjithë mendojmë se ambjentet e tualeteve janë ndër vendet më me shumë baktere, por ka një objet të cilin e përdorim shumë shpesh gjatë ditës, sfungjeri i enëve, ku numri i baktereve është shumë herë më i lartë nga sa mendojmë.

Mikrobiologu në Insitutin e Shëndetit Publik, Artan Bega, tregon se analizat e bëra nga shkencëtarët e huaj kanë treguar se sfungjeri i enëve mund të ketë 2000 herë më shumë baktere se vetë lavamani, ku lajmë enët.

Një sfungjer enësh i përdorur për një kohë të gjatë, mund të bëhet burim i një epidemie dhe specialistët këshillojnë jo vetëm të ndërrohet shpesh por edhe pas përdorimit, nuk duhet lënë sfungjeri në ujë pasi lagështia shërben për shumimin e baktereve, gjithashtu rekomandojë se duhen larë duart pasi të kemi larë enët/burimi

Posted in Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>