Sa është i dëmshem fërkimi i syve me thonjë.

On Sunday, May 17th, 2015

Produktet që përdoren për rregullimin e thonjve përmbajnë përbërje kimike (kripëra, kamfur dhe formaldehid), të cilat mund të shkaktojnë alergji dhe reagime të forta jo vetëm tek thonjtë. Dermatiti i qepallave që mund të shfaqet tek një grua që i fërkoi sytë me thonj të lyer, është më i përhapuri. Kjo ndodh sepse lëkura delikate e syve është mjaft e ndjeshme ndaj këtyre përbërësve kimik, të cilat janë në recinin e manikyrit. Disa mundësi burimesh të tjera të reagimeve alergjike janë forcuesit e thonjve me fibër dhe ngjitësja e akrilikut që përdoret për vendosjen e thonjve artificialë. Reagim alergjik mund të shkaktojë edhe vendosja e solucionit zbutës (i cili zakonisht përmban alkale të forta), që përdoret për largimin e lëkurës së thonjve.

Posted in Fytyra, Make up, Thonjët
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>