Pogaqe luledielli

On Tuesday, November 20th, 2012

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1kg miell,
  • 6dl qumësht,
  • 30 gr tharm,
  • 1 lugë sheqer,
  • 3 vezë dhe 1 e verdhe veje,
  • 1 lugë vaj,
  • 30 g kripë,
  • 1 lugë susam,

Mënyra e pëgaditjes:

Brumi zihet me miellin,tharmin,sheqerin,3 lugë vaj,vezët,kripen dhe qumeshtin e vakur.Brumi ndahet

në katër pjesë por ashtu që pjesa e katërt të jetë pak me e vogël ,pastaj lihet të fryhet.

Pjesa e parë lyhet me vaj e mbi të vihet pjesa e dytë i cili po ashtu lyhet me vaj.

Pjesa e tretë lyhet dhe pastaj pritet në tetë pjesë te cilat renditen nga qendra kah qoshet.

Pjesa e katert bëhet topth dhe lihet në mes.Pogaqja lyhet me të verdhë veje ,kurse pjesës në mes i hidhet susam.Lihet të fryhet pastaj piqet rreth 35 minuta në furrë të nxehur në temperaturë 200 grade celcius.

Tags:
Posted in Kuzhina
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>