Nje mundesi e mirë për një maskë fytyre në shtëpinë tuaj

On Tuesday, December 11th, 2012

Si duhet bërë një maskë për fytyrë me karrota.Karotat janë antiseptik dhe, kur përfshihen në një recetë shtëpie, maska e fytyrës, do të ndihmojë në rinovimin e lëkurës tuaj.Duke e bërë vetë një maskë në shtëpi për fytyrën tuaj  është që ju lehtë mund të beni nje përzierje me përbërësit e karrotave, gjithashtu për të përshtatur për nevojat e bukurise. Mjaltë, për shembull,avokado, ndërsa një shtesë vaj ulliri ndihmon të gjithë përbërësit me nje  përzierje së bashku, pa probleme. Karrota bazë për masken e fytyrës është ideale për lekurë normale dhe lekurë te yndyrshme, në qoftë se ju përfshini përbërësit hidratues te tjerë, si mjaltë dhe avokado, maska është e përshtatshme për lëkurë të thatë, por mund të jetë edhe për lëkurë të yndyrshme.

Hapi 1-rë

Largojmë lëvoren e  2-3 karrotave  të mëdha dhe e ndajme ne  feta te  vogla. Vlojme  karrotat në një tenxhere të vogël derisa ata janë zbutur ,i kullojme nga uji dhe  fetat karrotave i bëjmë pure në një tas të vogël.

Hapi 2-të

Puren e  karrotave tërësisht e shtypim me një pirun.

Hapi 3-të

Përzierjen e bejme me 1/2 lugë gjelle mjaltë me karrota,në një kohë,i përziejmë derisa përzierja ka arritur një qëndrueshmëri të butë. Nëse ju preferoni një qëndrueshmëri pak më të ndryshme, thjesht duhet përshtatur sasinë e mjaltit , ose nëse deshironi për një maskë më të hollë, shtoni pak vaj ulliri. Përzierja e vajit bëhet pak kohë derisa të merr një qëndrueshmëri maska që ju përshtatet.

Hapi 4

Prisni derisa maska është ftohur mjaftueshëm për të aplikuar në fytyrë, pastaj ngadalë dhe lehte e hedhni atë mbi lëkurën tuaj. Mbajeni atë ne fytyrë për rreth 10 minuta, pastaj lajeni fytyren  me ujë të ngrohtë.

Tags:
Posted in Fytyra, Make up
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>