Mjalti një ilaq natyror

On Sunday, November 11th, 2012

Përbërjet e mjaltit janë fruktoza, glukoza, sukroza, dhe një numër të tjera të  vlefshme të mineraleve tona shëndetësore: magnez, hekur, kalium, kalcium, natrium, klor, squfur, dhe vitamina B1, B2, B3, B5, B6, C, H, A, D. . Mjalti është një ilaç natyral dhe është përdorur gjerësisht në mjekësi , është  edhe anti-bakterial. Ajo është përdorur edhe për djegie, plagë, problemet e tretjes, ftohjet. Njerëzit të cilët kanë diabet, përdorni mjaltë si një zëvendësues të sheqerit. Merrni  zakon duke pirë çaj me një lugë çaji mjaltë, dhe ju do të vëreni se sezonin e ftohjet nuk do të shqetësoheni.Norma mesatare ditore për pranim të rriturve e mjaltit është  – rreth 150 g dhe 30-50 për fëmijët.

Posted in Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>