Merrni vitamina nga sallatat nëse dëshironi që flokët tuaja të jenë të shëndosha

On Wednesday, April 10th, 2013

Vitaminat pa dyshim  janë të domosdoshme për rritjen dhe zhvillimin e flokëve tuaj. Ju mund të merrni sasi të mjaftueshme të vitaminave përmes sallatave veçanërisht nga perimet e freskëta, farat, vezët dhe djathit. Këta përbërës të sigurojne nje sasi të mjaftueshme të vitaminave për flokë, proteina, minerale dhe antioksidantë. Sallata të hahet në ushqime ditore është një qasje e mirë për të konsumuar vitamina të kërkuara për flokë. Le të mësojmë se si ju mund të konsumoni të gjitha vitaminat esenciale nga sallatat.

Përzgjedhja e një shumëllojshmërie të perimeve jeshile në ushqimin tuaj të përditshem është një mënyrë e mrekullueshme për të marrë më shumë vitamina për flokë. Perimet me gjethe jeshile janë dieta më e mirë për të bërë flokët tuaj të shëndetshëm dhe me shkëlqim. Ato përmbajnë sasi të lartë të vitaminës C, që ju ndihmon në mbrojtjen e flokut nga thyerja. Ushqyes tjeter i fuqishem në perime të gjelbra është vitamina E. Vitamina E është një antioxidant mbrojtës. Disa perimet te gjelbra janë burime të mëdha të mineraleve si silica dhe hekuri; shembuj të perimeve të tilla janë, spinaqi dhe lakëra jeshile.

Konsumi i perimeve të freskëta është gjithashtu thelbësore pasi ato janë të ngarkuara me vitamina, minerale dhe fibra. Prej trangujve dhe domateve janë burim i madh i vitaminës C. Vitamina A luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e shëndoshë te flokeve , ju mund të siguroni këtë vitaminë te rëndësishëme për trupin tuaj duke shtuar karrota në  sallatën tuaj të përditshme. Vitaminat B të cilat inkurajojnë rritjen e shëndetshme te flokëve mund të gjenden në avokado. Një tjetër lëndë ushqyese e shëndoshë në avokado është vitaminë K – që është jetike për flokë të forta dhe të bukura – dhe acideve yndyrore.
Shtoni fara luledielli ne sallaten tuaj të përditshme për të marrë zink dhe hekur shtesë gjithashtu vezë të ziera për të marrë sasi të lartë të proteinave, hekurit dhe biotinë. Zbukurojeni sallatën tuaj feta te gjoks pules që është me proteina te larta. Bajame, fasule, djathë feta te thërrmuar dhe arra te copëtuara gjithashtu janë të shëndetshme për flokë.

Tags: ,
Posted in Make up, Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>