Kroneta të mbushura

On Wednesday, September 25th, 2013

Nevoiten.

  • 1 pako korneta të vogla
  • 250 gr.hurma
  • 250 gr.fiq
  • 250 gr rrush i thatë
  • 250 gr.sheqerka zhele
  • 150 gr.sheqer
  • 150 ml.qumësht
  • 100 gr.qokollatë për gatim

Në tigan e vëmë sheqerin.Hedhim në të qumësht sa për të mbuluar sheqerin dhe tiganin e vëmë në zjarr.Sheqerkat zhele,fiqtë dhe hurmat i presim në copa të imëta dhe i vëmë në një enë të madhe dhe të thellë.Në enë e shtojmë rrushin e thatë dhe sipër të gjithave e hedhim qumështin e valuar.E thyejmë qokollatën dhe e shkrijmë mbi avull.Në tigan(tengjeren)me qokollatë hedhim vaj,për të fituar shkëlqim.Pasi shkrihet qokollata,tiganin e jargojmë nga zjarri.Me lugë kafeje qdo kornetë e mbushim me përmbajtjen nga ena e madhe.Majën e qdo korneteje të mbushur e kalojmë në qokollatën e shkrirë dhe i lëmë në pjatë të mbuluar me letër.Pasi ftohen,kronetat e mbushura i rendisim në rreth në pjatën për servirje.

 

Tags:
Posted in Kuzhina
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>