Kosi ndihmon në uljen e tensionit të lartë

On Tuesday, April 23rd, 2013

Kosi ndikon pozitivisht në uljen e tensionit të lartë.

Në një studim të zhvilluar nga Fondacioni Amerikan i Zemrës,

 është parë se konsumimi i kosit në vaktet e përditshme mund të ulë tensionin e lartë pa shtuar kalori.

Fillimisht në studim morën pjesë më shumë se 2 mijë persona, të cilët nuk kishin tension të lartë. Gjatë studimit i cili zgjati 15 vjet janë vlerësuar zakonet e konsumimit të kosit të pjesëmarrësve në 3 periudha të ndryshme.

Personat me një zakon të shëndetshëm të konsumit të kosit rrezikoheshin më pak nga tensioni i lartë dhe paraqisnin vlera normale të tensionit të lartë.

Specialistët theksojnë se konsumimi i një tasi kos gjatë tre vakteve ul me 31 % rrezikun e shfaqjes së tensionit të lartë.

 

About -

Tags:
Posted in Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close
Please support the site
Nëse ju pelqen kjo faqe, na pëlqeni edhe në Facebook. Faleminderit!!!
Social PopUP by SumoMe