Dragon frut nje nder fruta ushqyes

On Saturday, November 10th, 2012

Ky frut  i njohur zakonisht si fruta Dragon është nje  ndër frutat më ushqyese dhe të mrekullueshme ekzotike. Ky frut  është një nder frutat e preferuar për shumë njerëz, veçanërisht të origjinës aziatike. Ajo përmban leng dhe ka shije të lehtdhe esht i  ëmbël,ka  një formë intensive dhe me ngjyra, duke mos harruar lulet e saj të pazgjidhura. Përveç kësaj për të qenë e shijshme dhe e freskët, ky fryt i  bukur  krenohet me ujë dhe minerale të tjera jetike me përbërës të ndryshm ushqyese.
Për shkak të ushqyesve jetike të saj, fryti Pitaya është i përshtatshëm për të gjitha dietat është e mirë për laksativ dhe mëlçi. Ngjashëm, njerëzit të cilët kanë presion të lartë të gjakut, diabeti dhe trashje janë vulosur ne miresit e ketij  fryti . Gjetjet e fundit tregojnë se në qoftë se një person i trashë ha një fryt , ajo natyrisht redukton peshë të konsiderueshme, duke krijuar një trup të mirë të balancuar pa kompromentuar në shëndetin e individit.

Rëndësia e frutit Dragon
1.Ndihmon në ruajtjen dhe në mënyrë të barabartë per  të përmirësuar shëndetin e syve   2. Rrit tretje në trupin tonë   3. Njësoj redukton yndyrë   4.Rrit metabolizmin e trupit   5. Kalciumi përforcon kockat dhe ndihmon në formimin e dhëmbëve të shëndetshëm   6. B2 Vitamina vepron për të përmirësuar oreksin e  humbur.   7. Vitamina B1 ndihmon në prodhimin e energjisë, si dhe karbohidrateve metabolizing   8. Vitamina B3 ul nivelin e kolesterolit të keq dhe rrit pamjen e lëkurës nga hidratues dhe e lemon atë.   9. Vitamina C  përmirëson sistemin imunitar të përgjithshëm të trupave tanë .  10. Fosfori ndihmon në formimin e indeve.

Posted in Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>