Dobitë e Fitnesit

On Thursday, November 8th, 2012

Fitnesi është një komponent thelbësor i shëndetshem dhe natyror. Trupi i  është projektuar për të lëvizur, vrapuar dhe kërcyer – mos rrini ulur në karrige .
– çdo ditë fitnesi te ndihmon jo vetëm per zemer dhe muskuj por ndihmon edhe në eliminimin e toksinave te organizmit tuaj.
Ju mund te thoni se jeni shumë të zënë për të ushtruar? Lexo per të gjetur se si ushtrimet jane te nevojshme për shëndetin optimal. Atëherë lexoni këtë artikull mbi këshillat se si ta praktikojme një shprehi të përditshme.
Nese keni nevojë qe rutina e merzitshme e fitnesit te kthehet ne  gëzim atehere provoni disa nga idetë në këtë artikull. Apo diçka tjetër, të tilla siq eshte  joga.

Djegie kalorish, dobësim në 48 orë

Fundjava është koha e “pikut” të sallave të fitnesit. Përmes instruktorëve mund të gjesh programe të “dobësimit në 48 orë”, pas një pune stresuese nga e hëna deri të premten. “Bëj ushtrime të shtunën dhe të dielën, duke bërë kërcime me litar, vrapime në pistën lëvizize. Kompletoje çdo ditë duke bërë dy herë këtë rit për të djegur rreth 256 kalorie një  sesion prej 30 minutash”.

Fitnes amator, pompat e famshme

Në fakt, çdo ushtrim i karakterit fizik, edhe pse nuk mund të konsiderohet një ushtrim fitnesi i pastër, gjithsesi ka një ngjashmëri “amatore” me veprimit profesional. “Ulje-ngritjet”, apo “pompat” në zhargonin popullor zhvillojnë muskujt e gjoksit e të shpatullave. Por edhe ecja e bazuar mbi duart rekomandohet shpesh pasi ndikon në zhvillimin e muskujve të pjesës së shpinës.

Shtangat e dorës, fitnesi në shtëpi

Shumë njerëz aplikojnë përdorimin e girave për të ndërtuar muskujt në kushte shtëpie. Dhe kjo mund të arrihet. Nëse nuk mund të shkosh në një palestër, ose nuk mund të përballojë për të marrë një shumë apo çmim të caktuar, atëherë mund të bësh “fitnes shtëpiak” edhe me një shtangë dore dhe një stol. Në fakt, ju mund të punoni të gjitha grupet e muskujve duke përdorur vetëm shtangë dore. Shtangat e dorës  ofrojnë një gamë të rritur lëvizje dhe shumë mbingarkimi me muskujt dhe ndihmojnë në një ndërtim një ndërtim jashtëzakonisht efektive të muskujve të gjoksit, të parakrahëve, shpatullave.
Të mbetet një parim themelor i shëndetit të jetës natyrore të lirë nga substanca toksike, dhe fuqia e tij. Ndihmon qe ju të zhvilloni një stërvitje rutinë për të pastruar në brendësi, me produktet e bukurisë natyrore, pastrimin e jashtë.

Posted in Fitnes, Shendeti
Displaying 1 Comments
Have Your Say

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>