Dietë për thonjë të shëndetshëm dhe të fortë

On Friday, January 25th, 2013

Shpesh herë i bejme pyetje vetes  “Pse janë thonjtë e mi të hollë dhe të brishtë?” Dhe ju shpesh dëgjoni përgjigjen e plotë: “. Kushtoj vëmendje të ushqyerit” Le të hedhim një vështrim nga afër të një diete të ekuilibruar për thonjë të shëndetshmëm.Femrat shpesh harrojnë për dy komponentë po aq të rëndësishëm të bukurisë – flokët dhe thonjtë e fortë. Duke mbajtur dieta të panumërta, ne plotësisht harrojmë faktin se mungesa e një vitamine në trup kryesisht ndikon në gjendjen e flokëve (ato zbehen, dhe më në fund  fillojnë të bien me shpejtësi ) dhe thonjtë gjithashtu( kanë tendencë për t’u bërë të brishtë, dhe thyhen lehtë.Edhe ata që i kushtojnë rëndësi të ushqyerit, nganjëherë fillojnë të mashtrohen: në vend që  të zgjedhin dietën e duhur fillojnë të përdorin shërbime intensive moderne kosmetike -duke vënë maska të ndryshme në flokët e tyre. Për të forcuar thonjtë me mjetet moderne të kujdesit Rezultati i vërtetë dhe i dëshiruar mund të arrihet vetëm nëse i kushtojmë vëmendje të ushqyerit me ushqime të shëndetshme.

Kjo nuk ka rëndësi se çfarë diete ju zgjidhni, para së gjithash, të analizojmë dietën tuaj me  vitamina dhe minerale, pranisë  te kalciumit dhe proteinave. Kini kujdes për tu siguruar që dieta juaj të mos bëhet monotone,duke e  zgjatur. Keni zgjedhur dietën e duhur? Thonjtë tuaj dhe flokët do të ju tregojnë në lidhje me këtë. Çdo ditë, kontrolloni gjendjen e flokut tuaj dhe të  thonjëve dhe gjetjen e simptomave  më të vogël të përkeqësimit të gjendjes së tyre, menjëherë do ta vëreni – përpiquni për të ndryshuar dietën tuaj,dhe  plotësoni atë me komponente të reja, të humbura.

Dhe përsëri, në asnjë rast nuk duhet tepruar duke mos ngrënë tërë ditën .Në fund të fundit figura e trupit të  hollë nuk është vlerësuar nga ana e njerëzve, nëse nuk plotësohen flokët që të duken bukur, dhe më te rëndësishmet janë thonjët e shëndetshëm dhe të fortë.

 

Tags: ,
Posted in Make up, Thonjët
Displaying No Comments
Have Your Say

  1. Albiona says:

    Dua qe ti kem thonjt e shendetshem dhe te fort, a mundet po sii/

Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>