Dardha të ziera.

On Sunday, December 2nd, 2012
  • 6 Dardha
  •  2 gota sheqer pluhur
  •  2 gota me ujë
  • 1.5 gota me lëng shege
  • kanellë, karafil

Dardhat qërohen(hiqet lëvorja) hollë.Marim një enë, pastaj shtojmë sheqerin pluhur, ujin , dhe në të shtonjme lëng shege dhe  i hedhim dardhat dhe i lëmë të zihen. Duke parë që dardhat janë zier,shtojmë pak  karafil dhe kanellë. Ndërkohë, i lëjme të zihen derisa mos te jen zbutur shumë. Ato lihen derisa ato të janë bërë  si ngjyrë rozë e çelët dhe pastaj i shërbejmë dhe i dekorojmë me shega.

Tags:
Posted in Kuzhina
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>