Archive for the ‘Shendeti’ Category

Qokollata na ndihmon ne Stresin

On Thursday, November 8th, 2012
Çokollata e thjeshtë Çokollata e thjeshtë? Kemi dëgjuar se ëmbëlsirat nuk bëjnë mirë për shëndetin dhe humorin tonë, por në këtë rast flitet për një sasi të limituar të konsumimit të çokollatës të zezë, dhe super të fortë. Kjo lloj çokollate na ndihmon të ndjehemi më mirë dhe të luftojmë stresin. ...

Sallata dhe shendeti

On Thursday, November 8th, 2012
Sallata jeshile Fletët e gjelbra të spinaqit, sallatës jeshile, etj janë tepër të pasura me acid folik dhe ndihmojnë në luftimin e depresionit dhe nga ana tjetër janë tepër të ushqyeshme për femrat shtatzëna. Një sallatë me perime të tilla nuk duhet të mungojë kurrë në menynë tonë ditore. ...

Dietë me molla dhe dardha

On Tuesday, November 6th, 2012
Diete me molle ,dardhe Me mollët dhe dardhat asnjëherë nuk mund të gaboni, sepse janë ushqyese, të shijshme, përplot vitamina dhe përmbajnë pak kalori. Dardhat dhe mollët janë ideale për dietë, për shumë arsye. Molla përmban fibra dietetike, të cilat japin ndjenjën e ngopjes, pengojnë oscilimin e nivelit të sheqerit dhe shumë ngadalë shndërrohen në yndyra. Këto fruta janë ...

Ngjyrat për shëndetin

On Tuesday, November 6th, 2012
Ngjyrat dhe Shendeti E blerta – konsiderohet si ngjyrë për qetësim dhe çlirim. Kjo është ngjyra e natyrës, pyllit dhe fushës. Simbolizon jetën që përtëritet, për këtë edhe sjell gëzim, por edhe qetësim e drejtpeshim. Poashtu zbut edhe kokëdhembjen, ndihmon kundër nervozës si dhe shton vetbesimin E kaltër dhe e kaltër e mbylltë – konsiderohet si pushim i ...

Ngjyrat dhe Psikologjia

On Tuesday, November 6th, 2012
Ngjyrat dhe Psikologjia Ngjyrat dhe psikologjia kane lidhje me njera-tjetren, nga e bardha dhe e kuqja mund te gjendet domethenia qe fshihet pas cdo ngjyre. E kuqja – Nese e kuqja eshte ngjyra juaj atehere fshihni nje temperament pasional dhe ndonjehere paksa agresiv; jeni kurajoze, spontane, te sigurt ne vetvete. Ne alkimi, e kuqja eshte simboli i Diellit, ...

Ngjyra e gjelbërt dhe kënaqësia shpirtërore

On Tuesday, November 6th, 2012
ngjyra shendeti shpirti Fjala e gjelbërt përmendet shumë në ajetet e Kur’anit fisnik, veçanërisht në ato që përshkruajnë gjendjen e banorëve të xhennetit dhe kënaqësitë që i rrethojnë ata. “Ata rrinë të mbështetur në mbështetëse të gjelbërta e shtroja të bukura” (Er Rahman 76) “Ata veshin rroba të gjelbra prej mëndafshi të hollë e të trashë” (El Kehf ...

Çaji i gjelbër përmirëson punën e trurit

On Monday, November 5th, 2012
Sipas studimit britanik, konsumimi i çajit të gjelbër mund të ndikojë në përmirësimin e funksioneve të trurit, duke ndikuar pozitivisht në grimcat e trurit që janë të ndërlidhura me kujtesën. Studimi i publikuar në revistën “European Journal of Clinical Nutrion” kishte plotësuar Listën e ndikimit pozitiv të çajit të gjelbër, që po ashtu përfshin edhe ...

Molla si ushqim i shendetshem

On Monday, November 5th, 2012
Molla ka shije freskuese, është vakt ideal për cilëndo pjesë të ditës. Ajo, pos këtyre sjell me vete edhe pesë dobi të fshehta për organizmin tuaj. Ushqim i ngadalshëm Molla është e pasur me fibra. I nevojitet shumë përtypje, që nuk rastis edhe me ushqimet e tjera, prandaj organizmit i ofron rastin që të ndërpresë ...