Bukë rrethore me proshutë, vezë dhe djathë

On Tuesday, June 24th, 2014

174

 

Hapi 1 Pasi që kemi zënë brumin e bukës ,ndajmë një pjesë e tëhollojme dhe e shtrijmë petën në letër pjekjeje .Pastaj e prejmë brumin në formë të yllit të ndarë në 8 trekëndëshat,organizoni trekëndëshat në një formë ylli si në foto. (Lini një rreth 4 centimetra hapur në qendër.) Vë 1 rrip proshutë të prerë në formë të gjatë përmbi në qendër të çdo trekëndëshi.

Hapi 2
Shtojmë një sasi te vogël në pjesën më të gjerë të trekëndëshat me 1/3 filxhan djathë.Përziejmë një vezë dhe një sasi te vogël me një tjetër 1/3 filxhan djathë.

Hapi 3

Palosim brumin bazë për të formuar një unazë(që mbushja të jetë e dukshme).

 

Tags:
Posted in Kuzhina
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>