Brokoli ushim i mirë për shendetin

On Sunday, March 31st, 2013

Brokoli është një ndër ushqimet me te mira qe mund të konsumoni për shëndet të mirë.
Disa përfitime ushqyese janë të shënuara më poshtë:
– Brokoli përmban lutein karotenoide që pengon trashësi të arterieve, duke reduktuar kështu rrezikun e sëmundjeve të zemrës. – Një dozë e rregullt e brokolit forcon sistemin imunitar – Kjo ndihmon në riparimin e dëmit të lëkurës – Brokoli përmban nivele të larta të vitaminës K dhe kalcium që promovon shëndet të mirë per kockat – Permban Magnez dhe kalcium ndihmon dhe  rregullonë presionin e gjakut.
Shtoni brokoli në listën tuaj të ushqimit dhe do të korrni përfitimet e saj të gjata të qëndrueshme duke filluar nga sot.
 

Tags:
Posted in Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>