7 Përfitimet shëndetësore të brokolit

On Wednesday, May 13th, 2015

Brokoli është i njohur të jetë një prej perimeve mjaft të shijshme e cila është e pasur me dhjetra vlera ushqyese. Me poshte po i rendisim 7 perfitimet shendetesore nga konsumi i brokolit.

1. Parandalon kancerin: Brokoli e mundeson rritjen  e imunitetit dhe ka po aq vera ushqyese sa lulelakra.

2. Pakeson kolesterolin: Ashtu si shumë ushqime, brokoli është i pasur me fibra të tretshme që largon kolesterolin jashtë trupit tuaj.

3.Zvogëlon reaksion alergjik dhe inflamacionin: Hulumtimet kanë treguar aftësinë e kemferolit për të pakësuar ndikimin e substancave alergjike trupin tonë. Brokoli ka edhe sasi të konsiderueshme të acideve  yndyrore omega 3 , të cilat kanë edhe veti anti-inflamatore.

4.Antioksidant i fuqishëm: Nga të gjitha perimet, brokoli shërben si burimi më i përqendruar i vitaminës C, plus ka flavonoide te nevojshme për riciklimin e vitaminës C në mënyrë efektive. Gjithashtu brokoli permban edhe karotenoid lutein dhe beta-carotene, qe jane antioksidantë të tjerë të fuqishëm.

5. Ruan shendetin e kockave: Brokoli përmban nivele të larta të kalciumit dhe vitaminës K, dy nga të cilat janë të rëndësishme për shëndetin e kockave dhe parandalimin e osteoporozës.

6. Ruan shendetin e zemres: Vetitë e anti-inflamatore sulforafanit brokoli, mund të jetë në gjendje për të parandaluar ose madje edhe per ta sheruar dëmtimin e enëve të gjakut që mund të shkaktohet nga pezmatimi për shkak të problemeve kronike të sheqerit në gjak.

7.Ndihmë nëe dietë: Brokoli është i pasur me karbohidrate fibra, e cila ndihmon në tretje, parandalon kapsllëkun, mban të ulët të sheqerit në gjak dhe frenon nxehjen e teper te trupit.

Për më tepër, një filxhan brokoli ka po aq shumë proteina sa një filxhan oriz ose misër.

Posted in Make up
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>