10 lloje të lëngjeve që ndihmojnë shëndetin

On Wednesday, September 4th, 2013

1. Lëngu i karrotave

Lëngu i karrotes është shumë e dobishme për trupin e njeriut. Ky lëng në veçanti përmban nivel të lartë të kaliumit, kalciumit dhe magnezit. Vitaminat e përmbajtura në këtë lëng ju ndihmojn të mbeteni të shëndoshë. Ajo është konvertuar në vitaminë A nga trupi i njeriut dhe shfrytëzohen në përputhje me rrethanat. Lëngu i karrotës gjithashtu përmban nivel të lartë të antioksidant e cila është përdorur për të mbrojtur trupin dhe ndihmon në luftimin e sëmundjeve të tilla si kanceri etj.

 

2. Lëngu i panxharit

Lëngu i panxharit ndihmon në zhvillimin dhe krijimin e qelizave të kuqe të gjakut. Ky lëng në veçanti është i pasur me kalium, hekur, vitaminë C dhe magnez. Ky lëng i veçantë gjithashtu ndihmon ata pacientë që kanë humbje të kujtesës ose ndonjë problem të përqëndruarit. Lëngu i panxharit është veçanërisht i dobishëm në uljen e dëmeve te bëra për shkak të problemeve menstruale dhe menopausale.

3. Lëngu i boronicës

Lëngu i boronicës përmban volum të lartë të vitaminës C. Ky lëng i veçantë është i dobishëm në shmangien e traktit urinar infeksionet e ndryshme të cilat shumë gra hasin të gjithë botën. Boronica të kuqe lehtë mund të përzihen me banane dhe të formojnë një lëng natyror, pije e shëndetshme e plotë e pasura me vitamina dhe proteina të cilat janë të nevojshme për trupin tuaj. Ky lëng i veçantë është i njohur edhe për të parandaluar shumë sëmundje të tjera të tilla si E.coli i cili e infekton fshikëzës.

4. Lëngu i dardhës

Lëngu i dardhës është i shëndetshëm. Kjo pije në veçanti ben  mrekullit e saj, por mund të jetë përzier me lëngje frutash të tjera, si dhe të formojë një pije edhe më të fuqishme. Lëngu i dardhes jo vetëm që është i pasur në kalcium dhe vitaminë C, por gjithashtu përmban nivel të lartë të kalium, magnez dhe fosfor e cila është thelbësore për trupin.

5. Lëngu i rrushit

Lëngu i rrushit  ngjyrë vjollcë është veçanërisht i dobishëm për të mbrojtur qelizat e trurit. Nga konsumimi i lëngut të rrushit ju jeni në gjendje për të përmirësuar kujtesën tuaj. Kjo pije e veçantë është gjithashtu e pasur me antioksidant i cili i mundëson trupit në mënyrë efektive për të luftuar kundër të gjitha llojeve të  sëmundjeve.

6. Lëngu i portokallit

Lëngu i portokallit është i shëndetshëm, njëqind për qind përzierje natyrore. Ky lëng i veçantë është gjithashtu e pasur me antioksidant. Marrja e lëngut të portokallit stimulon qarkullimin e gjakut në të gjithë trupin dhe zemrën. Lëng portokalli është gjithashtu veçanërisht e dobishme për sistemin tuaj të tretjes. Kjo pije ne veçanti përmban vitaminë C e cila ndihmonë në forcimin e sistemit imunitar dhe për të luftuar kundër sëmundjeve infektive. Lëng portokalli lehtë mund të  përzihet  me llojet e tjera të lëngjeve për shembull banane.

7. Lëngu i Mangos

Lëngu i Mangos  përmban nivel të lartë të antioksidant që ndihmon në parandalimin e llojeve të ndryshme të kancerit. Ky lëng i veçantë ndihmon në pastrimin e gjakut tuaj që çon në një jetë të shëndetshme dhe një jetë të lumtur. Lëngu i mangos është gjithashtu e dobishme për veshkat tuaja. Ajo mund të jetë përzier me disa lloje të tjera lëngje frutash për shembull kivi dhe banane.

8. Lëngu i boronicës

Ngjyra e këtij lëngu të veçantë ka sasi te pranishëm antioksidant. Nivelet e larta të vitaminës C është e pranishme në këtë pije të veçantë së bashku me një shumë prej fibrave të cilat janë shumë të dobishme për strukturën e trupit të përgjithshëm. Boronicat janë të njohura të kenë shumë më pak kalori të cilat e bëjnë atë një lëng shumë te shëndetshme .

9. Lëngu i shegës

Nëse doni një zemër të shëndoshë, Lëngu i shegës është rekomanduar nga pothuajse të gjithë mjekët, mjekë dhe ekspertë shëndetësor. Kjo pije përmban në veçanti pothuajse çdo lloj të pranishëm antioksidantë. Ky faktor i vetëm e bën lëngun  shegës shumë të dobishëm pasi shumë lloje të kancerit mund të shmangen,për shembull kanceri i prostatës.

10. Lëngu i këtij lloji të Rrushit

Nëse jeni përballur me presionin e lartë të gjakut dhe probleme të tjera të lidhura përdoreni këtë pije të veçantë që mund të jetë një zgjidhje për një mënyrë jetese të shëndetshme. Kjo pije e veçantë është jashtëzakonisht i fuqishëm dhe përmban sasi të mëdha të antioksidantë të cilat nga ana e tij ndihmon në uljen e presionit të gjakut. Kjo pije e veçantë ndihmon në mbajtjen e një zemër të shëndetshme dhe për të shmangur një numër të sëmundjeve të tjera dhe rreziqeve.

 

Tags:
Posted in Shendeti
Displaying No Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>